Introspekce neboli sebepoznání

Moderátoři: Pavel P., Jarda

Odpovědět
Uživatelský avatar
Jarda
Administrátor fóra
Příspěvky: 51
Registrován: úte 21. lis 2023 15:33:50

Introspekce neboli sebepoznání

Příspěvek od Jarda »

Bez sebepoznání není možné opravdového vzestupu duše. Je vhodné si zavést malý deník, kam si budete zapisovat negativní vlastnosti, které se Vám během dne projeví. Je to o práci na sobě 24 hodin denně /7 dnů v týdnu. Je důležité pracovat na sobě s co největší upřímností ke své bytosti. V momentě, kdy se negativní vlastnost projeví, je vhodné si ji zapsat. Dále si k ní zapište, co bylo spouštěčem té situace, odkud pramení. Pokud nevíte odkud, napište si nevím. Jak se negativní vlastnost projevila. Často je spouštěčem nějaká osoba, zapsat si i tu osobu. Jaké pocity v ten moment máte. Dále si můžete sepsat různé negativní situace, které nastaly od narození po současnost a u nich si stejným způsobem sepsat souvislosti. Vše má svou příčinu. V momentě. kdy si uvědomíte, co Vás v současném životě negativně ovlivňuje, jsou to témata k řešení v regresi. Zkuste každý den si udělat chvilku pro sebe.

Dále je třeba si uvědomit, že negativní vlastnosti jsou nástrojem vnitřní temnoty, kdy příčiny vznikly převážně v minulých životech. Světlo k práci negativních vlastností nevyužívá. V momentě, kdy se negativní vlastnost silněji projevuje, z počátku si to ani nemusíme uvědomovat. Pak jsme těmito propoji z minulých životů ovládány a manipulovány. Buďto to jsou situace, kdy nám v minulém životě někdo něco vyvedl, nebo naopak my jemu. Nic se neděje bezdůvodně, vše má příčinu. I toto je třeba v sobě přijmout, abychom byli připraveni nahlédnout pod pokličku, kdy, v jakých souvislostech příčiny vznikly. I když můžete mít pocit, že tato práce Vám spíš ublíží, že Vás bude dusit, opak bude pravdou. Není třeba se za něco odsuzovat, abychom poznali, co je světlo, musíme si zažít zkušenost co je temnota. To nás posune a dojde k poznání a pochopení. Tak to zde na zemi v této dualitě chodí. Mám zkušenost takovou, že negativní situace, která kdykoliv kdekoliv nastala, vždy vyústila v něco prospěšného, co mě posunulo, dalo sílu. Mám takové heslo, když se negativní vlastnost projeví a uvědomím si, že toho využívá nějaký čičmunda “VÍM O TOBĚ a PŮJDU PO TOBĚ”

Doporučuji sledovat rozhovory s Liborem Smetanou na Youtube. Předává tam mnoho informaci o introspekci, kultivaci.

Staré rozhovory na Studiu morava najdete zde https://webshare.cz/#/file/MIxAxBhDF6/libor-smetana-zip

Nový kanál Libora Smetany https://www.youtube.com/@libor-smetana

Dále začnete pracovat s ochranami, tím můžete zmírnit tlaky, které v životě máte.

Zde je kniha, kde František Bardon popisuje, co introspekce je a jak začít na ní pracovat. https://www.megaknihy.cz/filosofie/4159 ... eceni.html

K odhalení negativních vlastností Vám pomůže I tato kniha https://www.megaknihy.cz/nezarazeno/657 ... pekci.html

Jakékoliv dotazy k tomuto tématu, pište v tomto vláknu.
Jarda
Obrázek
Odpovědět